F.A.Q.

Kan ik producten van verschillende merken gebruiken?

Ja dat kan! Je reiniger kan bijvoorbeeld van merk A zijn, terwijl je crème van merk B is. Het is een marketingtrucje om te zeggen dat alles van één merk moet zijn voor bijvoorbeeld meer resultaat. Wel is het zo dat de ingrediënten in een afzonderlijk product goed moeten zijn en moeten passen bij je huid. Ook moet je bijvoorbeeld weten wat er in je product van merk A zit en of je product van merk B hierbij past.

Als ik moet kiezen, welk productsoort is dan het belangrijkste in een routine?

Indien je niet een hele routine wilt of kan gebruiken, gebruik dan in ieder geval een goede dagcrème met zonnefactor! Dit product kan eigenlijk bij geen enkele huid missen in de routine. Het beschermt je huid tegen huidveroudering/huidkanker of verergering hiervan door zonlicht. Ook kunnen sommige ingrediënten in een skincare routine niet goed tegen zonlicht, waardoor de werking vermindert. Een tweede keuze is dan een goede milde reiniger. Gebruik je geen reiniger, stapelen vuil en afvalstoffen zich op en kan het ontstekingen geven en je huidkwaliteit sneller achteruit doen lopen. Ook worden andere producten beter opgenomen als je huid schoon is.

Is één product voldoende voor huidverbetering?

Er bestaat helaas niet één wonderproduct dat alles voor je huid kan doen. Vaak is het de combinatie van productsoorten (bv reiniger, exfoliant, serum, dag– en nachtcrème) dat je huid helpt verbeteren. Ook past er maar een x hoeveelheid aan actieve stoffen in één product waarvan de concentratie afzonderlijk ook nog hoog genoeg is om voor die stof een juiste werking te hebben. Heb je een simpelere huidvraag? Bijvoorbeeld het minder trekkerig laten voelen van je huid? Dan kan één goede crème met een dikkere textuur al wel verbetering geven.

Hoe werkt een exfoliant?

Een exfoliant valt eigenlijk te vergelijken met een scrub. Alleen werkt een exfoliant beter, heeft het meer functies en is het minder irriterend voor een huid. Een exfoliant werkt namelijk op basis van zuren. Deze zuren (zoals salicylzuur of glycolzuur) verweken als het ware de ‘’lijm laag’’ (ook wel desmosomen genoemd) tussen de dode huidcellen. Waardoor je de dode huidcellen vermindert. Daarnaast heeft salicylzuur een ontstekingsremmende en een talg oplossende werking (handig bij puistjes). Glycolzuur heeft naast de ontstekingsremmende eigenschap ook de kracht om te hydrateren en pigmentvlekken te verlichten. Let op: een exfoliant moet je langzaam opbouwen in gebruik. Bij aankoop krijg je er altijd een voorbeeld opbouwschema bij.

Kan ik al mijn producten direct na elkaar gebruiken?

Ja dit kan doorgaans wel.  Zeker een serum met hyaluronzuur is goed om nog op een vochtige /dampende huid na het reinigen direct aan te brengen. Dat helpt de werking van hyaluronzuur. Een volgend product, zoals een creme kan ook direct worden aangebracht daarna, dan sluit het de hyaluronzuur ”wat in” waardoor de werking toeneemt.

Maar er zijn enkele uitzonderingen.

Wacht even totdat een exfoliant, een retinol of een vitamine C serum goed ingetrokken is, bijvoorbeeld een paar minuten. Een volgend product kan de werking van een deze producten laten toenemen, soms te veel, door een occlusief effect. Wacht daarom even, zeker bij een gevoelige huid, of geen gewenning aan deze ingrediënten.

Werk daarnaast altijd van lichte textuur naar dikkere textuur als het gaat om het aanbrengen van verschillende crèmes en/of serums/boosters. Een olie komt bij een avondroutine altijd als laatste. Overdag is dit je dagcrème met SPF. Mocht je gebruik maken van make-up zonder SPF, valt het aan te raden om je dagcrème met SPF eerst even goed in te laten trekken voordat je je make-up aanbrengt.

Wat is het verschil tussen een dag- en een nachtcrème?

Het verschil tussen een dag- en een nachtcrème is hoofdzakelijk de zonnefactor ofwel SPF die een dagcrème wel dient te bevatten en een nachtcrème niet. Je kunt er ook voor kiezen om een nachtcrème voor de ochtend én avond te gebruiken. In de ochtenden breng je na je ‘’nachtcrème’’ dan nog een aparte zonnebrandcrème aan. Bekijk onze dagcrèmes en nachtcrèmes op onze webshop.

Waarom zit er een zonnefactor in alle dagcrèmes bij HuidOp1?

Het is belangrijk elke dag een zonbescherming te dragen en op deze manier veiliger te genieten van de zon. Ook in de winter of bij bewolking. Er is namelijk altijd UV-straling aanwezig. UV-A straling komt ook nog eens door glas heen. Alle kleine beetjes straling waaraan je huid wordt blootgesteld stapelen zich als het ware op en kunnen later tot uiting komen als huidveroudering en helaas ook als huidkanker. Ook zijn er huidproblemen die kunnen verergeren door zonlicht. Gebruik je een exfoliant of andere actieve stoffen in je skincare routine? Dan kan het zijn dat je iets gevoeliger bent voor zonlicht doordat er een laagje dode huidcellen wordt verwijderd. Een dagcrèmes met zonnefactor is ook om deze reden erg belangrijk.

Welke producten zijn geschikt voor een huid met acne?

Een goede milde reiniger is belangrijk om vuil, afvalstoffen en/of eventuele make-up van de huid te verwijderen. Anders kan dit mogelijk meer ontstekingen geven. Reinig wel mild! Een reiniger mag niet uitdrogend voor je werken. Daarnaast is een exfoliant met salicylzuur en eventueel glycolzuur erg handig. Het verwijdert dode huidcellen, waardoor het talg beter de huid uit kan. Daarnaast werkt het ontstekingsremmend. Een dagcrème met zonnefactor is van belang. Er zijn verschillende dagcrèmes met een luchtige textuur, welke huid niet vetter maken. ’s Avonds is een nachtcrème fijn om ook de huid te hydrateren. Een droge huid gaat namelijk meer talg aanmaken. Uitbreidingen in je routine kunnen producten zijn (zoals serums en boosters) met een hogere concentratie niacinamide en/of vitamine C. Ze werken ontstekingsremmend, verbeteren je huidbarrière en verminderen roodheid. Wij bieden je een ruim assortiment op onze webshop.

Welke producten zijn geschikt voor een droge, gevoelige huid?

Allereerst is het belangrijk om je huid niet te sterk te reinigen. Kies voor een romige textuur en kies een formule die niet schuimt. Laat bij een zeer gevoelige huid exfolianten even achterwege. Met hulp/begeleiding van een huidtherapeut of gecertificeerde schoonheidsspecialist, kun je deze eventueel wel gaan gebruiken. Neem bij een zeer gevoelige huid een dagcrème met een minerale beschermingsfactor. Deze filters blijven namelijk op de huid liggen en weerkaatsen het zonlicht. Kies voor de nacht een rijkere crème. Laat retinol in eerste instantie ook achterwege, wellicht dat je dit later wel kunt gebruiken met behulp van een specialist, zoals hierboven genoemd. Serums met bijvoorbeeld hyaluronzuur, panthenol, ureum of neurosensine kunnen een mooie toevoeging zijn. Wij bieden je een ruime keuze op onze webshop.

Waar moet een product aan voldoen om op de HuidOp1 Webshop te staan?

Alle producten op de HuidOp1 Webshop worden van te voren door mij als huidtherapeut getest. Soms vraag ik iemand in mijn omgeving om een product te testen als dit product beter past bij zijn of haar huidtype. Daarnaast kijk ik of dit product iets toevoegd naast het assortiment wat er al is.  Ook lees ik uitvoerig een ingrediëntenlijst. De producten moeten een toegevoegde waarde hebben voor de huid; oftewel er moeten werkende stoffen inzitten in een concentratie die werkzaam is. Dan is als laatste de verpakking belangrijk: HuidOp1 verkoopt alleen tubes en pompjes. Geen potjes! Er komt zuurstof en licht bij en daar kunnen ingrediënten niet tegen. Laat staan dat er gemakkelijk bacteriën in kunnen komen.

Wat is de levertijd van een bestelling?

Heb je voor 16:00 besteld? Dan wordt het dezelfde dag verzonden, mits het op voorraad is. M.u.v. woensdag 3 juli en donderdag 4 juli. Excuus voor het ongemak. Een nabestelling verschilt qua tijd. Gemiddeld enkele werkdagen. Je mag dit altijd even vragen alvorens je een (na) bestelling wilt plaatsen. We verzenden met Post NL. 

Is er ook een fysieke praktijk?

Nee, helaas niet meer. Hierdoor kan alle aandacht en kwaliteit besteed worden aan de webshop en online huidadvies.

Wat zijn de verzendkosten?

Binnen Nederland: 3,95 voor een brievenbuspakje en 6,95 voor een pakket. Voor België en Luxemburg geldt een brievenbustarief van 5.70 en kost een pakketverzending 12 euro. Voor anderen landen mag je ons even mailen.

Vanaf 50 euro zijn alle bestellingen al gratis.

”Review

Heb je een bestelling gedaan en ben je blij met je product? Laat het ons dan weten! Plaats een leuke review op de desbetreffende productpagina en maak kans op een mooie prijs!

Maandelijks kiezen we uit de nieuwe reviews de leukste! Deze wint de prijs. We brengen je op de hoogte via de e-mail, waarmee je je bestelling eerder had geplaatst. Laat daarom je naam en achternaam achter bij de review.

Alvast heel erg bedankt!