OVER HUIDOP1

Mijn  naam is Laura. Ik ben huidtherapeute en eigenaresse van HuidOp1, huidtherapie webshop en advies. Ik geef je graag wat meer achtergrond over mij en mijn beroep. 

WAT IS EEN HUIDTHERAPEUT?

Een huidtherapeut is een HBO-opgeleid paramedicus in het behandelen en verbeteren van de gezonde, zieke of beschadigde huid. Het beroep is BIG-geregistreerd, volgens de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg.

Cliënten van jong tot oud – met of zonder huidproblemen of huidoneffenheden – kunnen bij de huidtherapeut terecht. Eigenlijk iedereen die zijn of haar huid wil optimaliseren of verbeteren is bij de huidtherapeut aan het juiste adres.

HOE IK HUIDTHERAPEUT WERD

Na mijn VWO heb ik vier jaar huidtherapie gestudeerd aan de Hogeschool in Utrecht. Als huidtherapeut ben ik een HBO-opgeleid paramedicus. Zes jaar lang werkte ik met veel passie en plezier in mijn eigen huidtherapiepraktijk HuidOp1. Nu run ik deze huidtherapie webshop. Ik vertel je graag iets meer over mezelf, mijn studie en mijn ervaringen. Al heel jong had ik interesse in de huid. Ik vond het fascinerend waarom de ene huid meer puistjes, plekjes of vlekjes had dan de andere. Als puber experimenteerde ik met zalfjes en crèmepjes. Ik wilde weten hoe je van die huidproblemen of oneffenheden af kon komen. Later wilde ik meer weten over de werking en betekenis van ingrediënten in huidproducten. Mijn studie huidtherapie was dus een bewuste keuze.

MINOR VOEDING & ARBEIDSDERMATOSEN

In mijn derde studiejaar heb ik de minor voeding en arbeidsdermatosen gedaan. Arbeidsdermatosen zijn huidziektes opgelopen door arbeid. De minor was een mooie combinatie met huidtherapie, want voeding kan behoorlijk van invloed zijn op het welbevinden van de huid.

 

PREVENTIE VAN ECZEEM BIJ KINDEREN

Mijn afstudeerscriptie heb ik gewijd aan de preventie van atopisch eczeem bij jonge kinderen. Wat de invloed hierop is als je visolie supplementen tijdens de zwangerschap gebruikt. Een interessante materie.

ERVARING IN DE ESTHETISCHE DERMATOLOGIE

Tijdens mijn stages bij verschillende huidtherapieklinieken heb ik praktijkervaring opgedaan en veel geleerd.

Bij dermatoloog David Njoo van David Njoo Skin & Laser Clinics heb ik veel dermatologische huidproblemen (zowel cosmetisch als medisch) voorbij zien komen. Van Dr. Njoo heb ik veel geleerd over multidisciplinaire samenwerkingen. 

POST HBO’S

Natuurlijk houd ik mij constant op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in mijn vak en volg ik regelmatig bijscholingen, post HBO’s en bezoek ik congressen. Ik heb bijscholingen gevolgd op het gebied schimmels en huidzorg, rosacea, maar natuurlijk ook merk inhoudelijke scholingen. Ook heb ik meerdere post HBO’S gevolgd, zoals producten & ingrediënten (denk aan formuleringen van producten, doelen en werkzaamheid), voeding & huid, microneedling, chemische peelings en huidkanker screening. 

SAMENWERKING

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). Ook sta ik ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici (KP). 

De kennis en ervaring, en daarmee de kwaliteit van HuidOp1, blijft op niveau met bij- en nascholingen. Als eigenaar van HuidOp1, huidtherapie webshop & advies heb ik goed contact met de andere huidtherapeuten en ondernemers.

Laura; een product wordt gescreend aan de hand van de ingredientenlijst, de textuur, het gebruiksgemak en de werking. Pas dan besluit ik of het wel of niet in de webshop komt.