OVER HUIDOP1

Mijn  naam is Laura Muskee. Ik ben huidtherapeute en eigenaresse van Huidtherapiepraktijk HuidOp1. Ik geef je graag wat meer achtergrond over mij en mijn beroep. 

WAT IS EEN HUIDTHERAPEUT?

Een huidtherapeut is een HBO-opgeleid paramedicus in het behandelen en verbeteren van de gezonde, zieke of beschadigde huid. Het beroep is BIG-geregistreerd, volgens de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg.

Cliënten van jong tot oud – met of zonder huidproblemen of huidoneffenheden – kunnen bij de huidtherapeut terecht. Eigenlijk iedereen die zijn of haar huid wil optimaliseren of verbeteren is bij de huidtherapeut aan het juiste adres.

De huidtherapeut is vrij toegankelijk. Dit betekent dat je voor een bezoek aan HuidOp1 in principe geen verwijzing van je huisarts of medisch specialist nodig hebt, tenzij je zorgverzekeraar hierom vraagt.

HOE IK HUIDTHERAPEUT WERD

Na mijn VWO heb ik vier jaar huidtherapie gestudeerd aan de Hogeschool in Utrecht. Als huidtherapeut ben ik een HBO-opgeleid paramedicus. Ik werk met veel passie en plezier in mijn eigen huidtherapiepraktijk HuidOp1. Ik vertel je graag iets meer over mezelf, mijn studie en mijn ervaringen. Al heel jong had ik interesse in de huid. Ik vond het fascinerend waarom de ene huid meer puistjes, plekjes of vlekjes had dan de andere. Als puber experimenteerde ik met zalfjes en crèmepjes. Ik wilde weten hoe je van die huidproblemen of oneffenheden af kon komen. Later wilde ik meer weten over de werking en betekenis van ingrediënten in huidproducten. Mijn studie huidtherapie was dus een bewuste keuze.

MINOR VOEDING & ARBEIDSDERMATOSEN

In mijn derde studiejaar heb ik de minor voeding en arbeidsdermatosen gedaan. Arbeidsdermatosen zijn huidziektes opgelopen door arbeid. De minor was een mooie combinatie met huidtherapie, want voeding kan behoorlijk van invloed zijn op het welbevinden van de huid.

 

PREVENTIE VAN ECZEEM BIJ KINDEREN

Mijn afstudeerscriptie heb ik gewijd aan de preventie van atopisch eczeem bij jonge kinderen. Wat de invloed hierop is als je visolie supplementen tijdens de zwangerschap gebruikt. Een interessante materie waar ik aanstaande moeders graag over vertel en adviseer.

ERVARING IN DE ESTHETISCHE DERMATOLOGIE

Tijdens mijn stages bij verschillende huidtherapieklinieken heb ik praktijkervaring opgedaan en veel geleerd.

Bij dermatoloog David Njoo van David Njoo Skin & Laser Clinics heb ik veel dermatologische huidproblemen (zowel cosmetisch als medisch) voorbij zien komen. Van Dr. Njoo heb ik veel geleerd over multidisciplinaire samenwerkingen. Daarnaast ging er een wereld voor mij open op het gebied van botox, fillers, spatader- en fractionele laserbehandelingen.

POST HBO’S

Natuurlijk houd ik mij constant op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in mijn vak en volg ik regelmatig bijscholingen, post HBO’s en bezoek ik congressen. Ik heb bijscholingen gevolgd op het gebied schimmels en huidzorg, producten/ingrediënten en screening van huidkanker. Ook heb ik de post HBO microneedling en chemische peelings gevolgd, waardoor ik op de hoogte ben van de laatste stand van zaken in de wetenschap omtrent deze behandelingen.

SAMENWERKING

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). Ook sta ik ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici (KP). 

De kennis en ervaring, en daarmee de kwaliteit van HuidOp1, blijft op niveau met bij- en nascholingen. Als eigenaar van HuidOp1 heeft Laura Muskee goed contact met de andere huidtherapeuten in Noord-Holland. Ze hebben regelmatig intervisie-overleg. Daarnaast heeft Laura contact met huidtherapeuten in andere delen van het land. Contact met andere zorgverleners wordt onderhouden, want in bepaalde situaties is samenwerking nodig met bijvoorbeeld een huisarts, dermatoloog, fysiotherapeut, diëtist, medisch pedicure, orthomoleculair therapeut of andere zorgverleners.

Laura Muskee

Meer weten?

Maak een afspraak via het contactformulier op de homepagina of stuur een mail naar info@huidop1.nl of bel met 06 – 135 135 82