NEEDLING / DERMABRASIE

Micro-Needling en Nano-Dermabrasie zetten we in bij huidveroudering, (acne)littekens, fijne lijntjes, pigmentvlekken en grove poriën. We maken hierbij gebruik van de Dermapen van Meditopics. Een techniek waarbij minuscuul kleine naaldjes zeer snel op en neer bewegen.

MICRO-NEEDLING

Bij Micro-needling maakt de Meditopics Dermapen op een gecontroleerde en veilige manier microscopisch kleine kanaaltjes in de huid. Deze zijn met het blote oog niet zichtbaar, maar de kleine herstelbare ‘beschadigingen’ hebben wel een belangrijke functie. Ze stimuleren namelijk het eigen wondgenezingsproces. Hierbij komen huideigen groeifactoren vrij die de aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel) bevorderen.

(Acne)littekens, fijne lijntjes, pigmentvlekken en grove poriën worden minder. Je huid wordt voller, gladder, weerbaarder, steviger en egaler van kleur. Bovendien worden actieve werkstoffen, welke tijdens de behandeling gebruikt worden, beter opgenomen.

Micro-Needling kan op bijna alle lichaamsdelen worden toegepast. Dus ook op de billen en bovenbenen voor de behandeling van striae.

Het volledige effect van micro-needling is pas enkele weken tot maanden na de behandeling zichtbaar. Die tijd heeft de huid nodig om collageen en elastine aan te maken.

NANO-DERMABRASIE

Bij Nano-dermabrasie worden de dode huidcellen verwijderd zonder de huid te beschadigen. De doorbloeding en daarmee de celdeling wordt gestimuleerd. Ook bij deze methode gebruiken we de Meditopics Dermapen, maar dan met zogenaamde nano-naaldjes erop. Deze zijn nog kleiner dan de micro-naaldjes, maar zorgen ook hier voor een betere opname van actieve werkstoffen, welke tijdens de behandeling gebruikt worden.

Nano-dermabrasie is ook geschikt als een flinke opfrisbeurt voor de huid. Na de behandeling voelt je huid zacht en fris aan. Indicaties voor deze behandeling zijn bijvoorbeeld algemene huidveroudering, een grauwe of ruwe huid, kleine zonbeschadigingen en rest-acne. Soms heeft de huid een korte herstelperiode nodig van maximaal vier uur.

DE BEHANDELING

Allereerst reinigen en inspecteren we je huid. Vervolgens brengen we klein moleculair hyaluronzuur aan. Daarna start de micro-needling of nano-dermabrasie.

Als afsluiting van de behandeling maken we de huid indien nodig opnieuw schoon en brengen we opnieuw hyaluronzuur, een minerale zonbescherming en indien gewenst medisch herstellende camouflage aan (Oxygenetix).

Na de behandeling kan de huid wat rood of licht gezwollen zijn.

Voor een optimaal resultaat zijn meerdere behandelingen nodig. De periode ertussen is twee tot zes weken. We adviseren je graag over de verschillende behandelmogelijkheden.

THUIS NEEDLING

Om je huid thuis te verbeteren, voor te bereiden op micro-neelding en micro-needling resultaten te stimuleren is er ook een mogelijkheid om thuis te ”needlen”. Dit door middel van de Toskani TKN dermaroller. Voor thuis gebruik hebben we een speciaal pakket samen gesteld.  

 De effecten van thuisrollen (0,2 mm):

 • Betere celfuncties;
 • Dikkere levende bovenste huidlaag (epidermis);
 • Betere huidbarrière;
 • Meer hyaluronzuur in de huid >
  • minder vochtverlies (minder droogte);
  • minder littekens;
  • betere wondgenezing;
 • 40 tot 80% betere opname van werkstoffen die je aanbrengt!

Hieronder een mooi zelf behaald resultaat (onder is voor; boven is na 3 maanden thuisrollen).

PRAKTIJK VOORBEELDEN

Meer weten over micro-needling / nano-dermabrasie / thuisrollen bij jouw huid? Plan een intake en laat je informeren. Mail, bel of whatsapp naar info@huidop1.nl / 06- 135 135 82. Of gebruik het contactformulier. Hier kun je alvast de TKN Thuis Micro-needling Roller aanschaffen.

Deze behandeling (deels) cadeau doen? Bestel een HuidOp1 Cadeaubon!