CHEMISCHE PEELING

Een chemische peeling doen we met een (fruit)zuur. Er bestaan verschillende (fruit)zuren, bijvoorbeeld glycolzuur, salicylzuur, melkzuur, azelaïnezuur of amandelzuur. Bij HuidOp1 wordt er gebruik gemaakt van professionele medische en cosmetische peelings van Toskani en Dermaquest.

VERSCHILLENDE EFFECTEN

Chemische peelings hebben verschillende effecten:

  • het zorgt ervoor dat uw dode huidcellen loslaten (exfoliërend);
  • uw huid wordt steviger en krijgt meer elasticiteit door de aanmaak van nieuwe cellen;
  • de vochthuishouding van uw huid verbetert;
  • ontstekingen verminderen (afhankelijk van het soort zuur dat is gebruikt);
  • uw gelaatskleur wordt egaler.

Een chemische peeling zetten we in bij bijvoorbeeld pigmentvlekken, acne vulgaris, (acne) littekens, rest acne, keratosis pilaris (kippenvel) en algemene huidveroudering. Maar ook gewoon als boost voor de huid, als flinke opfrisbeurt.

De soort peeling die we voor uw huid kiezen hangt onder andere af van het doel en het effect dat we willen bereiken. Met deze informatie wordt de soort en de concentratie van de peeling precies op de huid aangepast.

Voor een optimaal resultaat kunnen meerdere behandelingen nodig zijn.

DE BEHANDELING

Uw huid wordt gereinigd en ontvet. Afhankelijk van de te behandelen huid brengen we eerst een lichte (enzym) peeling/lysing aan en vervolgens de chemische peeling.

De peeling blijft een aantal minuten zitten. Hoe lang precies hangt af van uw type huid, het behandeldoel en de soort peeling die uw huid nodig heeft.

Na de chemische peeling brengen we als laatste stap een herstellende crème aan en een zonnebrand. U krijgt nazorgadviezen (na uitleg) op papier mee naar huis.

VOORBEELD

Voor de start van behandelingen

Al een mooi resultaat na drie peelings

Meer weten over een chemische peeling bij jouw huid? Vraag een intake aan en laat je informeren. Mail of bel naar info@huidop1.nl / 06- 135 135 82. Of gebruik het contact formulier op de homepagina.