PRE-CLEANSER

PRE-CLEANSER

Is eigenlijk niets anders dan voor gebruik van een face wash / cleanser, je make-up verwijderen. Indien van toepassing natuurlijk.

HUIDVERZORGING STAP 1

Een eerste (extra) reiniging is belangrijk wanneer: 

1. Make-up draagt

2. Veel hebt gezweet

3. (Onzichtbaar) vuil op je gezicht hebt

4. Veel producten of zonbescherming draagt

Een face-wash of cleanser (Stap 2) is dan niet voldoende om ook echt de huid goed schoon te krijgen. Echter, je kan de cleanser dan ook twee keer achter elkaar gebruiken. Maar veelal kan dit de huid wat irriteren. Afhankelijk ook van welk product je gebruikt.

GEBRUIK

Er zijn verschillende soorten pre-cleansers / make-up verwijderaars en vaak hebben ze verschillende texturen. Je kunt denken aan:

1. Micellair water

Afhankelijk van de formulering kunnen veel huiden een goede micellair water gebruiken. De naam zegt het al, het heeft een waterige textuur en laat vaak geen tot een weinig laagje product achter. Je gebruikt het met een wattenschijfje, liefst herbruikbaar natuurlijk, voor de duurzaamheid.

2. Melk / make-up reinigings melk

Een melksubstantie gebruik je ook met een (herbruikbaar) watje. De substantie is vaak romig en laat een ligt laagje achter op de huid. Deze substantie kan prettig zijn bij een heel droge huid.

3. Olie

Een olie kun je vaak op je handen aanbrengen en zo je gezicht een soort van masseren. Je zult dan zien dat eventuele make-up aan je handen gaat zitten. Olie laat een laagje achter op de huid en natuurlijk aan je handen.

4. Balsem

Een balsem is minder vet dan een olie, maar laat ook zeker een laagje achter. Ook dit gebruik je met je handen. 

 

 

Endocare als pre-cleanser!

Ook de Endocare Micellar Solution is een goede optie als eerste start om het gezicht te reinigen van vuil, zweet, make-up en/of crèmes. Deze is zeer vloeibaar en laat geen laagje achter. Net wat je voorkeur heeft.